foto

historie

Kampeerboerderij Peppelenburg in Otterlo opent de deuren in 2009, maar heeft een rijke historie. Op dit moment wonen Aart en Dea Jonkers samen met hun kinderen Sanne en Bas op de oude boerderij, naast de nieuwe kampeeraccommodatie. Dit boerenbedrijf is al enkele generaties in handen van de familie Jonkers.

25 jaar ponykampenpeppelenburg
De grootouders van Aart begonnen zo’n 50 jaar geleden met zomerse ponykampen, waarbij de gasten op de oude deel verbleven. Ook Aarts ouders gingen hier een tijd mee door. 25 jaar lang was het er elke zomer een drukte van belang. Nu is het alweer bijna 25 jaar geleden dat het laatste kamp op de deel plaatsvond, maar met een geheel nieuwe groepslocatie naast de boerderij blazen de huidige bewoners de familietraditie weer nieuw leven in.

Vanaf 2009
In de nieuwe kampeerboerderij zal het echter niet alleen zomers druk zijn, want de groepslocatie is het hele jaar door geopend. Is het koud? Dan gaat de centrale verwarming aan. Regent het? Dan zijn er genoeg mogelijkheden om je binnen te vermaken, bijvoorbeeld in de recreatiezaal die uitgerust is met onder meer een dartbord en een tafeltennistafel. En natuurlijk zijn er in de nabije omgeving allerlei uitstapjes te maken.